Group 2737
Greek Fintech Cluster

Καταστατικός σκοπός του Greek Fintech Cluster είναι η δημιουργία, διαχείριση, υποστήριξη και συντονισμός ενός συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας - μίας συστάδας (cluster) εταιρειών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του fintech. Το GFC έχει στόχο να παρέχει στα μέλη του τους κατάλληλους πόρους και τεχνογνωσία, που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Group 2691
Fintech cluster

is the technology operator and distributor of FintelioX platform

previous arrow
next arrow

Tι κάνουμε

Καταστατικός σκοπός του GFC είναι η δημιουργία, διαχείριση, υποστήριξη και συντονισμός ενός συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας στον χώρο του fintech.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε στα μέλη και στο ευρύτερο fintech οικοσύστημα τους κατάλληλους πόρους και τεχνογνωσία, που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Open Marketplace

Open banking & psd2 compliance engine in a box!

Hide the complexity of banking APIs easy integration your partners using template apps and libraries create app ecosystem.

Your bank is a banking hub! Cross over banking for your clients - be a PISP & AISP.

A complete framework for Strong customer authentication, consent management and enterprise mobility!

Create the marketplace of services, apps and APIs. A combination of your own APIs, cloud apps and services that cam make money.

Run a private or hybrid cloud of our containerized solutions and modules. At a large scale for large number of banks with no limits and pays as you go!

 

Τελευταία νέα & ενημερώσεις

 

 

Τι είναι το Fintech

Fintech είναι η καινοτομία στον χρηματοοικονομικό τομέα που στηρίζεται στην τεχνολογία, και η οποία επιτρέπει τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών μοντέλων, εφαρμογών, διαδικασιών και προϊόντων που μπορούν δυνητικά να επιφέρουν ουσιαστική επιρροή στην παροχή σχετικών υπηρεσιών στην αγορά.

Τεχνολογίες όπως το Blockchain, η Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακοί Βοηθοί, 5G και άλλα αναδιαμορφώνουν τον τραπεζικό κλάδο, με πλήθος εφαρμογών που αξιοποιούνται περαιτέρω και αναπτύσσονται ανοιχτά μέσω API portals και πρωτοβουλίες ανοιχτής τραπεζικής.

 

Greek Fintech Cluster

Το Greek Fintech Cluster προέκυψε ως σωρευτικό αποτέλεσμα μετά από μια σειρά επιτυχημένων συνεργασιών μεταξύ των συμμετεχόντων και δράσεων ανοιχτής καινοτομίας που διαμόρφωσαν σε μεγάλο βαθμό το οικοσύστημα fintech στην Ελλάδα. Σημαντικοί οργανισμοί ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επιταχύνουν το fintech!

Από την ίδρυσή του τον Σεπτέμβριο του 2019, το Greek Fintech Cluster, αριθμεί ήδη 12 μέλη. Οκτώ μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τέσσερις ερευνητικοί οργανισμοί (ΙΟΒΕ, Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Academy of Entrepreneurship & Hellenic Blockchain Hub) έχουν υπογράψει το Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU), ενώ μεγάλες επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα εμπλακούν στην αμέσως επόμενη φάση.

Στοχεύουμε επίσης να καλωσορίσουμε στο GFC ένα οικοσύστημα 600+ startups και ομάδων ανάπτυξης που έχουμε υποστηρίξει μέσω hackathons, πλατφορμών sandbox και προγραμμάτων επιτάχυνσης.

Μαζί με όλα τα μέλη και τους συνεργαζόμενους φορείς του Greek Fintech Cluster θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με εξωστρεφή προσανατολισμό, προκειμένου να αναπτύξουμε καινοτόμες υπηρεσίες και ψηφιακά προϊόντα για χρηματοοικονομικές συναλλαγές, προάγοντας το οικοσύστημα συνολικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα απαντήσουμε άμεσα.

Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο +30 215 215 1850.

Βρείτε μας εδώ

Πληροφορίες / Αιτήματα

Αναζητάτε πάροχο τεχνολογίας; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Fintech; Ελάτε να συζητήσουμε.

Ευκαιρίες Απασχόλησης

Αναζητάμε ταλέντα σε μόνιμη βάση. Συστηθείτε για να δούμε πως μπορούμε να συνεργαστούμε.

Γενικά

Ομιλίες, ενέργειες διάχυσης και οτιδήποτε άλλο.

Στείλτε μας μήνυμα

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

fintech_footer_GR
Top