Μέλη

Μάθετε περισσότερα για τα μέλη

Επιχειρήσεις


msxyn_tech_pc

Maxyn Tech PC

Η Maxyn δραστηριοποιείται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίηση συστημάτων πληροφορικής για εταιρείες και οργανισμούς, με έμφαση στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (Fintech) και υπηρεσίες διαχείρισης έργων και προετοιμασίας για την συμμόρφωση με διεθνή πρότυπα (π.χ. ISO 9001, κλπ).

dreamlab

Dreamlab Cybertechnologies

Η Dreamlab δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής που βασίζονται σε πρωτόκολλα και τεχνολογίες του διαδικτύου.

solarfin_logo

Solarfin

Η Solarfin δραστηριοποιείται στα εξής: 1) Ανάπτυξη, εγκατάσταση και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών πάρκων και παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. 2) Εισαγωγή, αντιπροσώπευση, διάθεση, ενοικίαση και εγκατάσταση εξοπλισμού και βοηθητικών συστημάτων παραγωγής και διάθεσης (down streaming) ενεργειακών προϊόντων κάθε μορφής. 3) Η παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς εγκατάστασης παραγωγής, οργάνωσης και διοίκησης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ΑΠΕ. 4) Η διαχείριση, ανάπτυξη και επένδυση σε ΦΒ πάρκα. 5) Εκπόνηση μελετών. 6) Υπηρεσίες παροχής δημοσιογραφικού υλικού.

aephoria

Aephoria Network

Η Aephoria.net είναι η πρώτη θερμοκοιτίδα και πρόγραμμα επιτάχυνσης με βασική προτεραιότητα την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.

Flexiwatt

H Flexiwatt φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην ενεργειακή μετάβαση μέσω υπηρεσιών που εντάσσονται στα πλαίσια της απανθρακοποίησης, ψηφιοποίησης και αποκέντρωσης του ενεργειακού τομέα. Για το σκοπό αυτό υιοθετεί μια προσέγγιση οργανωτικής καινοτομίας στις ενεργειακές υπηρεσίες προκειμένου ο συνδυασμός τους να παρέχει προστιθέμενη αξία στο ενεργειακό σύστημα, στους συμμετέχοντες στην ενεργειακή αγορά και εν τέλει στους τελικούς καταναλωτές.

Ερευνητικοί Φορείς


iobe

ΙΟΒΕ

Το ΙΟΒΕ είναι ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός, κοινωφελής, ερευνητικός οργανισμός (ΝΠΙΔ). Ιδρύθηκε το 1975 με δύο σκοπούς: αφενός να προωθεί την επιστημονική έρευνα για τα τρέχοντα και αναδυόμενα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου να παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση και να διατυπώνει προτάσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες στη διαμόρφωση πολιτικής.

hbh

Hellenic Blockchain Hub

Ο Ελληνικός Κόμβος Blockchain είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό τη μελέτη, διάδοση, προβολή των τεχνολογιών blockchain και DLT στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα προς όφελος της Εθνικής οικονομίας, την οργάνωση δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών φορέων και επιχειρήσεων που θέλουν να αξιοποιήσουν τεχνολογίες blockchain και την ανάδειξη ως θεσμικού συμβούλου της πολιτείας και σε διεθνές επίπεδο για τη χρήση αποκεντρωμένων τεχνολογιών.

panteion

Regional Development Institute

Βασικός σκοπός του Ινστιτούτου Περιφερειακης Ανάπτυξης (ΙΠΑ) είναι η προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε όλους τους τομείς της αναπτυξιακής διαδικασίας. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσω της διασύνδεσης των θεμάτων αστικής, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης με ευρύτερες εθνικές και ευρωπαϊκές διαδικασίες καθώς και μέσω της τακτικής ανταλλαγής ιδεών και εμπειρίας σε διεθνή βάση.

Academy

Ακαδημία Επιχειρηματικότητας

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ακαδημία Επιχειρηματικότητας (ΑΚΕΠ) ιδρύθηκε το 2007 ως μετεξέλιξη του ιστορικού Εκπαιδευτικού Συνδέσμου Αθηνών «ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ», με βασικό σκεπτικό την έρευνα και μη τυπική εκπαίδευση σε μαλακές (soft) αλλά και τεχνικές (technical) δεξιότητες (skills) επιχειρηματικότητας ιδιωτικών αλλά και δημόσιων οργανισμών με στόχο την αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των οργανισμών του επιχειρηματικού οικοσυστήματος τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο. Η Ακαδημία Επιχειρηματικότητας αποτελεί ενδιάμεσο φορέα του προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs και της πλατφόρμας ανοικτής καινοτομίας OPEN Innovation for SMEs..

Ειδικοί


Δρ. Μάρκος Ζαχαριάδης

Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Manchester, Alliance Manchester Business School

Ο Μάρκος Ζαχαριάδης, κάτοχος MSc και PhD από το London School of Economics, ήταν μέχρι πρότινος επίκουρος καθηγητής πληροφοριακών συστημάτων & Διοίκησης στο Warwick Business School της Βρετανίας καθώς και ερευνητής FinTech στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Πλέον κατέχει θέση Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Manchester, καθώς και θέση μέλους του συμβουλίου του διεθνούς οργανισμού World Economic Forum. Έχει εργαστεί σε πολυάριθμα προγράμματα που αφορούν στην Ψηφιακή Καινοτομία (Digital Innovation) ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευτεί στα σημαντικότερα επιστημονικά περιοδικά όπως το MIS Quarterly και το Business History. Έχει λάβει βραβεία από το Ινστιτούτο NET, ((NYU Stern), για την έρευνα του γύρω από τα networks οικονομικών συναλλαγών, καθώς και το SWIFT Institute Award για αντίστοιχη έρευνα στο open banking. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του βιβλίου “The Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication: Cooperative governance for network innovation, standards, and community”, ενώ έχει φιλοξενηθεί επανειλημμένως, από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως: IBTimes, Bloomberg, Fortune Magazine, BBC Radio, SkyNews, USA Today, ITV News και The Conversation. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε ανοιχτές συζητήσεις και συνέδρια διεθνών κολοσσών μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αυτά των εταιρειών: SIBOS, Bank of England, Microsoft, SWIFT, Financial Times, Open Bank Project, και Global Risk Institute, ενώ έχει οργανώσει και ο ίδιος διεθνἐς συνέδριο στο Λονδίνο με θέμα “PayTech: Technologies of Exchange in a Digital Economy”, που χρηματοδοτήθηκε από εταιρείες όπως MasterCard, Bill & Melinda Gates Foundation και Capco.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Μάρκο Ζαχαριάδη στο  και το .

Γιάννης Χαραλαμπίδης

Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

O Γιάννης Χαραλαμπίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Παράλληλα, είναι Ιδρυματικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου σχεδιάζει και διοικεί δράσεις για τη νεανική επιχειρηματικότητα, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου συντονίζει την υλοποίηση καινοτομικών έργων εκσυγχρονισμού του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Έχει περισσότερα από 25 έτη εμπειρία στη σχεδίαση, υλοποίηση, διοίκηση και εφαρμογή σύνθετων πληροφοριακών συστημάτων ως Υπεύθυνος Έργων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχει εργαστεί για 8 έτη ως Διευθυντικό Στέλεχος του ομίλου SingularLogic, όπου διοίκησε την ανάπτυξη προϊόντων και την επέκταση της εταιρείας σε Ελλάδα, Ανατολική Ευρώπη, Ινδία και ΗΠΑ. Για 7 έτη έχει υπάρξει βασικό στέλεχος του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Έχει δημοσιεύσει 10 βιβλία και περισσότερες από 200 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ συμμετέχει ενεργά σε επιτροπές προτυποποίησης και επιστημονικά όργανα. Τα τελευταία χρόνια, διδάσκει ως προσκεκλημένος καθηγητής στα πανεπιστήμια UC Berkeley, TU Delft, Stevens Institute, State University New York, University of Washington, City University Hong Kong, Swinburne University και Wollongong University Australia.

Το 2016, διακρίθηκε ως ο 8ος πιο παραγωγικός συγγραφέας στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μεταξύ 10.000 συγγραφέων του τομέα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Το 2018 περιλήφθηκε στους «100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στην ψηφιακή διακυβέρνηση» από την Apolitical Group.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Γιάννη Χαραλαμπίδη στο

Χρήστος Καλλονιάτης

Αναπληρωτής Καθηγητής, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Δρ. Χρήστος Καλλονιάτης είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μεταπτυχιακού διπλώματος από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Essex. Σήμερα υπηρετεί ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και είναι διευθυντής του ερευνητικού εργαστηρίου «Τεχνολογίες Προστασίας της Ιδιωτικότητας και Εφαρμογές Πληροφορικής στις Κοινωνικές Επιστήμες». Επιπλέον, είναι αναπληρωματικό μέλος της ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση και μοντελοποίηση απαιτήσεων ασφάλειας και ιδιωτικότητας σε παραδοσιακά πληροφοριακά συστήματα καθώς και σε περιβάλλοντα νεφοϋπολογιστικής, τις τεχνολογίες προστασίας της ιδιωτικότητας καθώς και τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας σε πολιτισμικά πληροφοριακά συστήματα.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Χρήστο Καλλονιάτη στο  

Ηλίας Σαββάκης

Χημικός Μηχανικός, MBA, MSc

Ο Ηλίας Σαββάκης είναι Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και στα Πληροφορικά Συστήματα (MSc). Έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια σε θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στους τομείς της ενέργειας και της υγείας καθώς και στην παροχή επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για ιδιαίτερα απαιτητικά έργα δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, κυρίως στους τομείς του Εσωτερικού Ελέγχου, της Αειφόρου Ανάπτυξης (SDG) και της Χρηστής Διακυβέρνησης. Τα τελευταία επτά χρόνια κατέχει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Αγίου Δημητρίου. Είναι διεθνής εμπειρογνώμονας της Γαλλικής Τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα, που παρέχει ο φορέας του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας Expertise France, για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Δημόσια Διοίκηση στους τομείς της καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) για θέματα Xρηστής Διακυβέρνησης. Από το 2010 έως και σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και Ταμίας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης που εκπροσωπεί 22 χώρες του Αραβικού κόσμου. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιο-οικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Είναι επίσης μέλος του Hellenic Blockchain Hub, της Ελληνικής Εταιρείας Αξιολόγησης και του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος.

 

Μπορείτε να ακολουθήσετε τον Ηλία Σαββάκη στο